Tøyenkampanjen

En sammenslutning av beboergrupperinger som vil bedre bo- og oppvekstforholdene på Tøyen

yenkampanjen

 

Tøyenkampanjen er et naboskapt initiativ for trivsel og samhørighet på Tøyen. Vi har en ”flat” struktur og egentlig ingen ledelse. Vi er en åpen bevegelse som alle kan ta del i.

 

Kampanjen ble startet i 2011, som en reaksjon på at nabolaget vårt i flere år hadde vært inne i en negativ spiral. Virksomheter ble lagt ned, og skyggeaktig aktivitet overtok. I stedet for å vente på at andre skal ordne opp i problemene, ønsker vi selv å gå ut og prege området i positiv retning.

 

Det vil vi gjøre ved å holde små og store arrangementer i nabolaget – gratis og åpne for alle. Vi vil sette farge på Tøyen og vise at det bor folk her som bryr seg og tar ansvar for hverandre. Tanken er at den som selv er med på å gjøre noe (bake en kake, synge en sang, leke med andres barn) vil oppleve en større tilhørighet til nabolaget. Vi ønsker å skape kontakt mellom de forskjellige menneskene som bor på Tøyen.

 

Konkrete saker vi har jobbet med:

Bakgårdsmarkeder

Jul på Tøyen, med juletregang, utdeling av gratis bakst og toddy, konsert og underholdning for barn (på Tøyensenteret)

Veggmaleri i Kolstadgata 15 (Jasons ”fuglemannen”)

Gatefest på plassen foran Tøyen skole. Dette arrangerte vi for første gang i juni 2013, men vil gjøre det til en tradisjon. Her var det gratis konserter med lokale artister og DJ-er, trykking av T-skjorter, underholding og hobbyaktiviteter for barn.

 

All erfaring viser at det ikke skal mye til før smilene begynne å bre seg i nabolaget – og så får flere lyst til å gjøre noe selv.

 

Vi som har vært mest aktive så langt, har alle begrensede ressurser og mye annet å gjøre. Vi er derfor avhengige av å få med oss andre. Men vi har et stort nettverk, og en godt fungerende informasjonskanal gjennom vår populære side på Facebook. Hvis du har en idé, et prosjekt du ønsker å gjennomføre til glede for dine naboer, vil vi hjelpe deg med å få det gjennomført. Gjennom nettverket vårt kan vi sette deg i kontakt med samarbeidspartnere. Vi kan også gi en begrenset økonomisk støtte til utlegg.

 

Bjarte, 05 aug 2013

 

Først publisert 21. juni 2013 av Tøyen Velforening, pb 2868 Tøyen, 0608 OSLO

 

Sist oppdatert: 02 januar 2015 10:30 av Roger

Kontakt oss!

Henvendelser fra media: mediakontakt@loft-toyen.no mobiltlf. (kl. 09-17): 45 66 14 55

Epost til Tøyeninitiativet: toyeninitiativet@loft-toyen.no

Epost til Tøyenkampanjen: toyenkampanjen@loft-toyen.no

Epost til Tøyenkontoret: toyenkontoret@loft-toyen.no

Epost til Tøyen Velforening: toyen-vel@loft-toyen.no