Tøyenkontoret

En sammenslutning av beboergrupperinger som vil bedre bo- og oppvekstforholdene på Tøyen

yenkontoret

 

Tøyenkontoret er et åpent prosjektrom med fokus på kunst, urbanisme og lokalutvikling på Tøyen.

 

Tøyenkontoret gjennomfører prosjekter i dialog med urbane prosesser, såkalt kulturell byromsaktivisme i det offentlige rom. Ildsjelene som står bak er bl.a. unge kunstnere, urbanister og landsapsarkitekter som, på idealistisk basis, utvikler og gjennomfører prosjekter i dialog med beboere og nærmiljøet i Tøyens byrom.

 

De siste årene har Tøyenkontoret gjennomført flere større ikke-komersielle og kulturbaserte prosjekter for barn, unge og familier på Tøyen. Disse har gitt direkte og usminkete erfaringer med - og kunnskap om - Tøyen som område og om de som bor der som det er viktig å ta med inn i det videre arbeidet med å utvikle dette byrommet og området til et nytt og mer spennende, dynamisk og ikke minst egenartet sted i byen vår.

 

Prosjektene som er gjennomført, som f.eks. Tøyen HageKlubb og Pimp your Bike weekendene, samt Julearrangementet som lages i samarbeid med Tøyenkampanjen, understøtter dette.

 

Tøyenkontoret har egen nettside http://toyenkontoret.no/ og et av de viktigste og største prosjektene; Tøyen HageKlubb har egen prosjektside Facebook https://www.facebook.com/ToyenHageKlubb og http://toyen.org/. Denne FB-siden er vår hovedkanal for informasjon inntil videre.

 

For tiden arbeider Tøyenkontoret intenst med å realisere drømmen om et Åpent BydelsVerksted hvor beboere kan drive og få opplæring i vedlikehold av sykler, snekker- og metallarbeid, osv. Dette skal også fungere som et kompetansesenter for barn- og unge da de vil delta i driften. Dette vil være et kjærkomment tilbud i nærmiljøet, hvor de fleste bor trangt i små leiligheter uten mulighet til å drive plass- og utstyrskrevende håndarbeid.

 

Send gjerne en epost (se lenken til høyre) hvis du vil vite mer om Tøyenkontoret eller kunne tenke deg å bidra til et av prosjektene.

 

Matti , 06 sept 2013

Først publisert 21. juni 2013 av Tøyen Velforening, pb 2868 Tøyen, 0608 OSLO

 

Sist oppdatert: 02 januar 2015 10:30 av Roger

Kontakt oss!

Henvendelser fra media: mediakontakt@loft-toyen.no mobiltlf. (kl. 09-17): 45 66 14 55

Epost til Tøyeninitiativet: toyeninitiativet@loft-toyen.no

Epost til Tøyenkampanjen: toyenkampanjen@loft-toyen.no

Epost til Tøyenkontoret: toyenkontoret@loft-toyen.no

Epost til Tøyen Velforening: toyen-vel@loft-toyen.no